Julkaisut

Niko, 19, työllistyi suoraan koulun penkiltä – työpaikka hulppeissa merimaisemissa

Julkaistu 2.1.2024 Muokattu 2.1.2024

Muutama vuosi sitten Niko Säily mietti muiden peruskoulunsa päättävien tavoin, minne suuntaisi opiskelemaan. Rakennusala kiehtoi, mutta jonnekin oli kotipaikkakunnalta Alavieskasta lähdettävä.

Niko päätyi koulutusyhtymä JEDUn Kalajoen yksikköön, koska Kalajoki oli ennestään tuttu paikka kesän uimareissuista ja aiemmasta hiihtoharrastuksesta.

- Kalajoesta tiesin, että siellä on hyvät puitteet vapaa-ajan viettoon ja harrastuksiin.

Kouluajalta Kalajoen JEDUn talonrakentajaopinnoista Nikolla on hyviä muistoja.

- Sain paljon kavereita ja meillä oli luokassa hyvä henki. Parasta oli, kun pääsi teoriaopintojen jälkeen oppimaan käytännössä työmaalle.


Koulukaveritkin ovat työllistyneet alueelle 

 

Niko löysi harjoittelupaikan Kalajoen rakennukselta, ja heti harjoittelun päätteksi hänelle tarjottiin oppisopimuspaikkaa yrityksessä.

- Reilun vuoden olen nyt ollut vakituisesti töissä. Tuntuu, että olen oikealla alalla. Koulussa opitaan perusteet, harjoittelussa kertyy kokemusta ja työ opettaa tekijää myös.

Niko kertoo, että rakennuspuolelta valmistuneet koulukaveritkin ovat työllistyneet Kalajoelle tai lähialueelle. Kalajoen Marinaa rakentamassa

 

Nikon tämän hetkinen työmaa on Kalajoen Marina Resortin kolmannen vaiheen rakennus aivan Hiekkasärkkien parhailla paikoilla. Rakennukseen tulee lomahuoneistoja sekä vakituisia asuntoja.

Työmaalla Nikon tehtäviin kuuluu tällä hetkellä monipuoliset sisätilojen rakennustyöt, kuten saunojen paneloinnit ja pesuhuoneiden kattojen alaslaskut.

- Parasta työssä on vaihtelevuus. Ei tarvitse millään linjastolla seisoskella. Pääsen kokemaan ja tekemään monipuolisesti rakentamisen eri vaiheita.Tuntuuko valinta toisen asteen opintoihin vaikealta? Kalajoella on laaja tarjonta lukio- ja ammatillisia opintoja: jos jokin ei heti tunnu omalta, löytyy läheltä uusi vaihtoehto. Täällä opiskeleva löytää helposti harjoittelupaikan ja pääsee koulun jälkeen työelämään kiinni.

Tutustu opiskelumahdollisuuksiin Kalajoen lukiossa, JEDUssa ja Kristillisessä Opistossa!

Jaa sivu:
Kuuntele