Julkaisut

Saitko pysäköintivirhemaksun juhannuksena Kalajoella? – Maksujen viitenumeroissa valitettava virhe, jonka voi korjata itse

Julkaistu 25.6.2024 Muokattu 25.6.2024

Maksu ei tule läpi väärällä viitteellä. Jos korjausta ei tee itse, tulee uusi lasku oikealla viitteellä postitse elokuussa.

Pysäköinninvalvonnan käynnistymisestä ei selvitty ilman pieniä teknisiä ongelmia, kertoo Kalajoen kaupungin tietohallintojohtaja Juha Matilainen.

– Viitenumerosarjan viimeinen numero on systemaattisesti väärin. Numerosarjan voi korjata itse vaihtamalla viimeisen numeron oheisen listauksen mukaisesti.

0 -> 3
1 -> 4
2 -> 5
3 -> 6
4 -> 7
5 -> 8
6 -> 9
7 -> 0
8 -> 1
9 -> 2

Matilaisen mukaan maksu ei mene läpi juhannusviikolla torstain ja sunnuntain välisenä aikana annetulla numerosarjalla.

– Maksu ei siis tule läpi väärällä viitteellä. Jos korjausta ei tee itse, tulee uusi lasku oikealla viitteellä postitse elokuussa. Näin myös siinä tapauksessa, että pysäköintivirhemaksu on päässyt katoamaan.

Juhannuksen aikana kirjoitettiin yli sata pysäköintivirhemaksua, joissa kaikissa toistuu sama virhe.

– Onneksi tämä huomattiin melko pian ja järjestelmävirhe on päästy jo korjaamaan. Vaikka uusi tekniikka tuo tullessaan aina omat haasteensa, on tämä virhe varsin harmillinen. Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka korjaavat viitenumeron omatoimisesti, ja pahoittelut ylimääräisestä vaivasta.

Jaa sivu:
Kuuntele