Kalajoen jokimaisema kesällä ilmasta kuvattuna

Viisi syytä sijoittua Kalajoelle

1. Kansainvälinen ja ulospäinsuuntautunut kaupunki 2. Upeat puitteet yrityspuistoissa 3. Toimivat yhteydet maitse ja meritse 4. Eteenpäinkatsova uusiutuvan energian keskus 5. Vahva tuki yrityksille ja yrittäjille

Tietoa Kalajoesta

Kasvun paikka yrittäjälle ja sijoittajalle

Kalajoen suurimmat toimialat ovat metalli- ja konepajateollisuus, puu- ja rakennustuoteteollisuus, rakentaminen, matkailu, logistiikka ja vähittäiskauppa. Sijoittumaan ja sijoittamaan houkuttelevat kaupungin tarjoamat upeat puitteet yrityspuistoineen, yrittäjäverkoston tuki sekä eteenpäinkatsova, kansainvälinen ilmapiiri.

Tutustu Kalajoen tarjotaan ja ota yhteyttä!

Miia Himanka 
Elinkeinojohtaja
044 4691 246
miia.himanka@kalajoki.fi

Esa Marjakangas
Yrityspalvelupäällikkö
040 182 7041
esa.marjakangas@kalajoki.fi

Janne Anttila (matkailu)
Toimitusjohtaja
Kalajoen Hiekkasärkät Oy
044 563 0001
janne.anttila@hiekkasarkat.fi

Kalajoen yrityspuistot

Kalajoen Marina tarjoaa uusia sijoittumismahdollisuuksia matkailu- ja palvelualan yrityksille. Kalajoen sataman yrityspuistoon etsitään teollisuus-, logistiikka- ja energia-alojen toimijoita. Kalajoella on myös muita yrityspuistoja, joiden tonttitarjonnasta löytyy vaihtoehtoja erilaisiin yritystarpeisiin. Rahvon yrityspuisto sijaitsee Kalajoen keskustan pohjoispuolella valtatien 8 varrella, Meinalan yrityspuisto Kalajoen keskustan eteläpuolella valtatien 8 varrella sekä Kannuskylän yrityspuisto Himangan taajaman eteläpuolella valtatien 8 varrella.  

Mallinnosta tulevasta Kalajoen Marinan asuinalueesta
Kalajoen yrityspuistot

Kalajoen Marina

Toteuta liikeideasi ja hanki tontti tai toimitila Marinasta. Kalajoen Marina on Hiekkasärkkien matkailukeskukseen rakentuva uusi, tasokas ja merellinen lomailu- ja virkistyskeskus. Alueelle rakentuu parhaillaan laadukkaita, uniikkeja loma-asuntoja, sekä ennennäkemättömän kattava vierasvenesatama palveluineen. Tilausta ja tilaa on myös hotellille ja ruokaravintoloille. Marina tarjoaa lisäksi toimitiloja esimerkiksi matkailun, hyvinvointialan ja kaupan alan yrityksille.

Lue lisää Kalajoen Marinasta
Kalajoen sataman yrityspuisto kesällä ilmasta kuvattuna
Kalajoen yrityspuistot

Kalajoen satama ja sataman yrityspuisto

Kalajoen satama on riippumaton vapaa kauppasatama, joka palvelee asiakkaita tasapuolisesti ja ympärivuotisesti. Kalajoen sataman yrityspuistoon haetaan uusia teollisuus-, logistiikka- ja energia-alojen yrityksiä, joilla on tuonti- tai vientitoimintaa, joiden tavoitteena on käynnistää kansainvälinen kauppa tai jotka etsivät uutta toimipaikkaa.

Lue lisää Kalajoen sataman yrityspuistosta

Toimitilat ja tontit Kalajoella

Kalajoella on tarjolla liike- ja toimistotiloja, toimistohotelleja, tuotantotiloja, varastoja ja yritystontteja monenlaisiin tarpeisiin. 

Ota yhteyttä – autamme sinua yrityksellesi sopivan toimitilan tai tontin etsimisessä. Jos sopivaa ei löydy, räätälöidään yrityksesi tarpeisiin sopiva ratkaisu yhdessä.

Yhteydet Kalajoelle

Kalajoelta on hyvät yhteydet Suomeen ja maailmalle. Kaupunki sijaitsee valtateiden 8 ja 27 risteyksessä, ja vieressä on Kalajoen syväsatama.

Joutuisa matka isoihin kaupunkeihin

  • Ouluun 1 h 40 min autolla
  • Kokkolaan 55 min autolla
  • Helsinkiin 5 h junalla (Kokkolan rautatieasemalta)
  • Tampereelle 3 h (Kokkolan rautatieasemalta)

Suomen karttaan merkittynä Kalajoki ja lähimmät isot kaupungit

Kalajoen seudun yrityspalvelukeskus

Kalajoen seudun yrityspalvelukeskuksesta saat apua yrityksen sijoittumiseen Kalajoelle. Autamme

  • yritykselle sopivan toimitilan tai tontin löytämisessä
  • työvoiman hankkimisessa ja asettautumisessa Kalajoelle
  • yrityksen investointien ja kehittämisen rahoitusvaihtoehtojen kartoittamisessa ja hakemisessa
  • kaikessa muussa sijoittumiseen liittyvässä.

Ota meihin yhteyttä, me olemme täällä yritystäsi varten.

 

Miia Himanka 
Elinkeinojohtaja
044 4691 246
miia.himanka@kalajoki.fi

Esa Marjakangas
Yrityspalvelupäällikkö
040 182 7041
esa.marjakangas@kalajoki.fi

Janne Anttila (matkailu)
Toimitusjohtaja
Kalajoen Hiekkasärkät Oy
044 563 0001
janne.anttila@hiekkasarkat.fi

Yritysten palveluhakemisto: löydä täältä yhteistyökumppani!

Koulutuspalvelut Kalajoella – osaavaa työvoimaa

Kalajoella toimivat oppilaitokset järjestävät lupa- ja korttikoulutuksia, lisä- ja täydennyskoulutuksia sekä työvoima- ja rekrykoulutuksia. Kalajoen ammatillisista oppilaitoksista valmistuu uusia osaajia mm. metalli-, puu-, rakennus- ja hyvinvointialan tarpeisiin. Useat opiskelijat käyvät opintoihin kuuluvat harjoittelujaksot Kalajoella toimivissa yrityksissä. Kalajoki tekee yhteistyötä myös ammattikorkeakoulujen kanssa tarvittavien koulutusten järjestämisessä. Autamme yritysten koulutustarpeiden kartoittamisessa ja tarpeisiin sopivan koulutusorganisaation yhteistyön aloittamisessa.

Kaksi naista asiakaspalvelutilanteessa.

Apua rekrytointiin - Yritys- ja työnantajapalvelut työllistämiseen

Autamme mielellämme, jos etsit työntekijöitä tai tarvitset muuta apua rekrytointiin. Teemme parhaamme, että tarpeisiisi löytyy juuri sopiva työntekijä. Meidän kauttamme voit tarjota myös palkkatuettua työtä tai työkokeilupaikkaa. Opastamme työnantajaa mm. seuraavien palveluiden käytössä: • palkkatuki • työkokeilut • oppisopimuskoulutukset

Palvelut työnantajille
Kuuntele