Hilmantori

Hilmantori

Kalajoen Hiekkasärkillä, matkailukeskuksen ytimessä sijaitseva Hilmantori kutsuu ihmisiä koolle erilaisiin ulkoilma- ja toritapahtumiin.

Sijainti

Merelliseen maisemaan laadukkaasti toteutettu ja helposti jalan, pyörällä tai autolla saavutettavissa oleva tori- ja tapahtuma-alue suo monia mahdollisuuksia tapahtumajärjestäjille. Tuo tapahtumasi sinne, missä vilkkaan matkailukeskuksen yleisö liikkuu. Järjestä vaikka ulkoilmakonsertti, lastentapahtuma, liikuntatuokio tai hyväntekeväisyystempaus kirpputorin merkeissä.

Hilmantoria reunustavat monipuolisesti palveluita tarjoavat liikerakennukset, joiden lomitse alueelle voi saapua monesta suunnasta. Paikoitusta löytyy useammaltakin puolelta Hilmantoria. Hilmantorissa onkin ripaus välimerellistä sisätorin tunnelmaa.

Tapahtumapaikka

Hilmantorin sydän on rantamaisemaan hyvin sopiva purjekatos, jonka alle on kuka tahansa tervetullut esiintymään. Isolle lavalle mahtuu niin teatteriesitys kuin kokonainen kuoro tai orkesterikin. Sähköt löytyvät kätevästi lavan yhteydestä. Hiekkadyynin poveen rakennettu nouseva katsomo palvelee sekä yleisötapahtumia että mukavia kokoontumisia tai vaikkapa isomman porukan piknikiä. Katsomosta on helppo seurata purjeen alla järjestettyä ohjelmaa ja koko torialueen menoa.

Hilmantorin yhteydessä on myös leikkipuisto perheen pienimpien iloksi. Hilmantorin helmoissakin on paljon nähtävää luonnon, matkailukeskuksen palveluiden sekä pitkospuiden ja monien muiden tekemisten merkeissä!

Hilmantori antaa myös puitteet perinteisille toripäiville. Kalajoki toivottaa kaikki myyjät tervetulleeksi myymään esimerkiksi kotimaisia elintarviketuotteita, käsitöitä, paikallistuotteita tai matkamuistoja. Alla olevasta kuvasta näet ohjeelliset toripaikat, mutta yleisötapahtuman ohessa järjestettävään torimyyntiin voidaan toripaikkojen sijoittelua muokata joustavasti.

Hilmantorin toripaikat kartalla.

Sanna Päivärinta
Kulttuuripaja Sands
sanna@kulttuuripajasands.fi
puh: +358 45103 6231

Hilmantorin tilavaraushakemuksia voi tehdä Timmi-tilavarausjärjestelmän kautta. Saat sähköpostitse varausvahvistuksen, kun hakemus on käsitelty.

Tilavarausjärjestelmän ohjeisiin pääset tästä: Timmi.

Yleisötapahtumien aikana hinnat saattavat poiketa alla olevista. Yleisötapahtumien hinnat ovat tapahtumakohtaisia.

Toripaikka Vuorokausi Viikko Kuukausi
pieni toripaikka, pöytäpaikka noin 3x3m  10 €  30 € 60 €
iso toripaikka, noin 5x8m  15 € 50 € 100 €
sähkömaksu kaikki toripaikat 5 €    

Hilmantorin voi myös vuokrata kokonaan tapahtuman järjestämiseksi. Hinnat sisältävät arvonlisäveron. 

Tapahtuma Hinta / vuorokausi
Maksuton yleisötapahtuma 100€ 
Maksullinen yleisötapahtuma 300 €
Sähkömaksu mittauksen mukaan minimi 50 €

Mikäli Hilmantorilla ei ole erikseen varattu esimerkiksi yleisötapahtumaa, torimyynnin tai yksityistilaisuuden käyttöön, torialueen pienempiä osia (lavaa, lavan edustaa, rinnekatsomoa, portaikkoa) voi hyödyntää yleisöjumppien tai vastaavien lyhytkestoisten liikunta-, kulttuuri-, tai virkistystoiminnan järjestämiseen ilman erillistä korvausta. Tällöinkin toimintaa järjestävän tahon on huolehdittava, että alue on siisti käytön jälkeen eikä se toiminnallaan saa estää kulkua alueella

Muistilista Hilmantorin tapahtumien järjestäjille

 1. 1
  Tutustu suunnittelemasi tapahtuman aikana järjestettäviin muihin tapahtumiin

  Kalajoen ja lähialueiden tapahtumat löydät Tapahtumien Keskipohjanmaan tapahtumakalenterista.

  Kalajoen ja lähialueiden tapahtumat löydät Tapahtumien Keskipohjanmaan tapahtumakalenterista.

 2. 2
  Varaa Hilmantori tai toripaikka käyttöösi ylläovien ohjeiden mukaan
 3. 3
  Viranomaisilmoitukset

  Yleisötapahtumaa varten kannattaa tutustua myös yleisötapahtuman ilmoittamiseen viranomaisille. Lisätietoa löydät poliisin lupasivulta.

  Yleisötapahtumaa varten kannattaa tutustua myös yleisötapahtuman ilmoittamiseen viranomaisille. Lisätietoa löydät poliisin lupasivulta.

 4. 4
  Matkailukeskuksen tarjonta

  Matkailukeskuksen tarjonnasta saat lisätietoa Visit Kalajoki-matkailusivustolta.

  Matkailukeskuksen tarjonnasta saat lisätietoa Visit Kalajoki-matkailusivustolta.

Kuuntele