Julkaisut

Kalajoen oma kiekkotähti Jussi Jokinen: ”Täällä voin hengittää”

Julkaistu 29.6.2020 Muokattu 27.11.2023

Jääkiekkolegenda Jussi Jokinen palaa vanhaan kotikaupunkiinsa aina kun vain aikataulu sallii. Perillä odottavat tutut kotikulmat ja Hiekkasärkillä sijaitsevan mökin rauha. Se todellinen viiden tähden elämä.

Jussi Jokinen kasvoi Kalajoen Pirkonsuolla, 300 metrin päässä jäähallista. Jääkiekon lisäksi nuoren pojan päivät täyttyivät muustakin liikunnasta, yleisurheilusta jalkapalloon. Parempaa kasvupaikkaa urheilullinen nuori ei olisi voinut toivoa.

— Kaikki liikuntapaikat olivat lähellä ja niissä tuli vietettyä aikaa. Pienessä kaupungissa oli mahdollisuus harrastaa lajeja laidasta laitaan, ei tarvinnut miettiä treenikyytejä. Kalajoki on todella panostanut lasten urheilumahdollisuuksiin.

“Elämäntaidot oppii kun saa kasvaa turvallisessa ympäristössä”

Viimeisen 15 vuoden aikana Jokinen on asunut sekä yksin että perheensä kanssa Yhdysvaltojen suurkaupungeissa. Perspektiiviä elämänlaatuun siis löytyy kotinurkkia kauempaakin. Kotiseudulta löytyy kuitenkin jotain, mitä yksikään miljoonakaupunki ei voi tarjota.

— Kalajoella on aina ollut hieno, yhteisöllinen meininki. Siellä ollaan aidosti kiinnostuneita siitä, miten minulla menee. Se on sopivan kokoinen paikka.

Jokinen on nykyään perheenisä. Omille lapsilleen hän haluaa taata samat mahdollisuudet, jotka itse sai kasvaessaan pienessä, tiiviissä yhteisössä. Perhe asuu Oulussa, mutta viettää aikaa Kalajoella aina kun mahdollista.

— Hyvä elämä on minulle sitä, että lapseni pääsevät turvallisesti liikkumaan harrastuksiin ja kouluun, tai näkemään kavereitaan. Siinä samalla heille kehittyy elämän perustaidot kuin itsestään, kun kaikki ei ole aikuisten kalentereissa sovittua tai autokyydin varassa. Isoissa kaupungeissa, varsinkin jenkeissä, kaikki on kaukana ja turvallinen lähiympäristö pelkkä haave.

“Hiekkasärkkien mökillä ja lähiluonnossa voin hengittää”

Huippukiekkoilijan elämä on hektistä. Kausi kestää 300 päivää, ja sen aikana elämä on seuraavaan peliin valmistautumista ja edellisestä palautumista. Viimeisen kuuden vuoden ajan kaikelle on kuitenkin tarjonnut vastapainoa Kalajoen Hiekkasärkillä sijaitseva, talviasuttava kakkoskoti.

— Mökillä aika pysähtyy. Siellä pystyn hengittämään. Laitan puhelimen kiinni ja vain nautin. Hiekkasärkkien upea luonto vie ajatukset pois kiireestä ja urheilun oravanpyörästä. Vierestä löytyy myös monenlaisia virikkeitä ja tekemistä, jos kyllästyn lepäilyyn.

Jokisen ura jatkuu vielä, mutta ajatuksissa siintää jo aika, jolloin kalenteri ei täyty huippu-urheilusta. Silloin koti voi siirtyä ehkä kokonaan lapsuudenmaisemiin.

— Siitä ollaan kyllä vaimon kanssa keskusteltu. Kalajoella on varmasti kaikki, mitä elämältä voisi toivoa.

Jussi Jokisen TOP 3 paikkaa Kalajoella

  1. Kalajoen jäähalli, ”Pirkonsuon pyhättö”

         – Täältä on mahtavat muistot, ja täällä on hienoa järjestää vuosittainen Jussi Jokinen All Stars -hyväntekeväisyysottelu.

  1. Jussi Jokisen puisto

         – Hieno liikuntapuisto Kalajoen keskustassa. Lapseni haluavat tänne joka kerta!

  1. Golfkenttä

         – Golf on mieluisa harrastus ja Kalajoen kenttä on hienoissa merellisissä maisemissa.

Lue lisää Kalajoelle muuttamisesta: www.kodiksikalajoki.fi

Jaa sivu:
Kuuntele