Kuvassa rakennusvaiheessa oleva kerrostalo Kalajoen Marinassa.
Rakennusvalvonnan ennakko-ohjaus ja neuvonta
Asuminen ja ympäristö

Rakennusvalvonnan ennakko-ohjaus ja neuvonta

Kalajoen rakennusvalvonnassa painotamme rakennushankkeen ennakko-ohjauksen merkitystä. Rakennusvalvonnan ensisijainen tavoite ja toive on, että rakennushankkeeseen ryhtyvä ja suunnittelija ovat yhteydessä rakennusvalvontaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Ennakko-ohjauksessa käymme riittävän ajoissa läpi hankkeen suunnittelun ja lupakäsittelyn kannalta olennaiset kysymykset, jotka vaikuttavat edellytyksiin myöntää lupa. Ohjeistuksella, neuvonnalla ja alustavien suunnitelmien tarkastuksella saamme aikaan sen, että lupahakemus kaikkine liitteineen on mahdollisimman täydellinen, suunnitelmat kaavan ja määräystenmukaiset ja rakennettava rakennus ympäristöönsä sopiva.

Ennakkoneuvontaa käyttämällä varmistat rakennushankkeessa toimivien suunnittelijoiden pätevyden jo heti hankesuunnittelun alkuvaiheissa. Rakennushankkeeseen ryhtyvänä oma etusi on, ettet teetä suunnittelua henkilöllä, jolta puuttuu säännösten edellyttämä kelpoisuus tai osaaminen. Lupaviranomaisena huolehdimme, että hankkeessa on hankkeen vaativuutta vastaavat pätevät suunnittelijat.

Neuvontapyyntö Lupapisteen kautta

Jos et ole varma, tarvitsetko suunnittelemallesi toimenpiteelle lupaa tai haluat kysynä neuvoa, voit tehdä neuvontapyynnön Lupapisteessä. Neuvontapyynnöt ohjautuvat suoraan asiasta vastaavalle viranomaiselle ja ovat muutettavissa myöhemmin suoraan lupahakemuksiksi. Neuvontapyynnöt Lupapisteessa ovat maksuttomia.

Ennakkoneuvonta ja opastus sähköisen ajanvarauksen kautta

Rakennusvalvonnan sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä on mahdollista varata tapaamisaika toimistolle. Jos haluat varata ajan Teams-etäyhteydellä, kerro se aikaa varatessasi Lisää tietosi-kentässä.

  • Rakennustarkastaja antaa rakennushankkeen ennakkoneuvontaa ja opastusta hankkeen edetessä sekä neuvoo Lupapisteen käytössä.
  • Lupasihteeri neuvoo ja auttaa Lupapisteen käytössä.

Siirryt ajanvarausjärjestelmään napsauttamalla Varaa aika -painiketta.

Kuuntele