Raknnuksia joen molemmin puolin. Taustalla horisontti ja meri.
Tontit
Asuminen ja ympäristö

Tontit

Omakotitalotontit

Kalajoella on vapaita tontteja meren läheisyydessä Hiekkasärkillä ja Himangalla, palveluiden lähellä Kalajoen keskustassa sekä maaseudun rauhassa Tyngällä ja Rautiossa. Löydä oma  helmesi ja aloita unelmiesi kodin tai loma-asunnon rakentaminen!

Yritys- ja teollisuustontit

Kalajoki on yrittäjäkaupunki, joka haluaa tarjota joustavasti elinkeinotontteja kaupallisiin ja teollisuustarkoituksiin keskeisiltä paikoilta eri puolelta kaupunkia.  Kysy mahdollisuudestamme räätälöidä tontti yrityksen tarkoitukseen sopivaksi. Kehitämme jatkuvasti yrityksille tarjottavia palveluja. Autamme mielellämme oikean yritystontin valinnassa ja eri vaihtoehtojen pohdinnassa.

Teollisuus- ja liiketilatontteja löytyy erinomaisten yhteyksien päässä Kalajoen keskustan läheltä Meinalasta ja Rahvosta sekä Himangalta Kannuskylästä. Meillä on myös tarjota asuin- ja liiketilatontteja, jos haluat rakentaa toimitilat kotisi viereen.

Rivi- ja kerrostalotontit

Kalajoen rivi- ja kerrostalorakentamisen korttelit sekä paritalotontit sijoittuvat taajamiin lyhyiden kävelyetäisyyksien päähän palveluista, kaupoista ja kouluista.

Matkailua palvelevat tontit ja loma-asuntotontit

Vapaita matkailua palvelevien rakennusten tontteja löytyy Dyynikylästä. Dyynikylä sijaitsee meren rannalla, matkailukeskuksen läheisyydessä.

Vapaat loma-asuntotontit löytyvät Kesärannan ja Tapionportin alueilta. Alueet ovat hyvien ulkoilureittien ja hiihtolatujen vieressä. Alueilta on noin 3 – 5 kilometriä matkailukeskukseen, kulkutavasta riippuen. Kesärannan ja Tapionportin alueilla asemakaava sallii myös vakituisen asumisen.

Tonttipörssi

Kalajoen vapaat tontit löytyvät alueittain kaupungin tonttipörssistä

 • tarkemmat tonttikohtaiset pinta-alatiedot
 • rakennusoikeudet
 • myynti- ja vuokraushinnat

Ohjeet tonttipörssiin

 1. Avaa tonttipörssi
 2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta, mitkä vapaat tontit haluat nähdä
 3. Lähennä karttaa haluamallesi alueelle
 4. Klikkaamalla ”Kaavoitus ja maankäyttö” -kohdan alla olevaa ”Asemakaavat” valikkoa, josta voit avautuu eri alueiden asemakaavat. Tontin rajojen hahmottuminen helpottuu tämän avulla.

Ennen tontin varaamista perehdy huolellisesti tonttien tietoihin ennen tonttihakemuksen jättämistä. Erityistä huomiota tulee kiinnittää kaavamääräyksiin ja rakentamistapaohjeisiin. Tontin valinta vaikuttaa olennaisesti sille rakennettavan talon rakentamismahdollisuuksiin. Haethan vain tontteja, joihin olet valmis rakentamaan rakennustapaohjeiden mukaisen ja rakentamisvelvoitteen täyttävän talon.

 1. Tontin voi varata täyttämällä tonttipörssin sähköisen tontinvarauslomakkeen. Tiedot välittyvät Maaomaisuusyksikölle, joka on tarkemmin yhteydessä hakemasi tontin varaustilanteesta ja muista käytännön asioista. Voit varata tontin myös ottamalla yhteyttä tonttimyyjään.
 2. Kaupunginvaltuuston hyväksymien tontinluovutusehtojen mukaan tontista tehdään ensin varaussopimus, joka on voimassa yhden vuoden siitä hetkestä, kun varausmaksu (5% myyntihinnasta) on maksettu.
 3. Varausvuoden aikana tontinostaja/vuokraaja voi aloittaa rakennusluvan hakemisen ja lähettää ensimmäiset rakennusluonnokset Lupapiste.fi -sivustolle rakennusvalvonnan hyväksyttäväksi.
 4. Lopullinen kauppakirja tai vuokrasopimus tulee olla tehtynä ennen kuin rakennuslupa voidaan myöntää.
 5. Kauppakirjassa ja vuokrasopimuksessa on ehtona rakentamisvelvoite. Rakennustyöt tulee aloittaa 2 vuoden kuluessa kauppakirjan tai vuokrasopimuksen vahvistamisesta. Rakennuslupa on voimassa 5 v, jona aikana rakennuksen tulee valmistua.

Maankäyttöpalveluiden Maaomaisuusyksikön tehtäviin kuuluu mm. tonttimyynti ja tonttihinnoittelut, kauppakirjat ja vuokrasopimukset, lainhuutojen hakeminen ja lohkomistoimitusten valmistelu, sekä muut kiinteistökauppoihin liittyvät toimenpiteet.

Kuuntele