Kolme henkilöä auringonvalon pimentämänä.
Yritystuet ja rahoitus

Yritystuet ja rahoitus

Yrityksen perustamiseen ja toimintaan tarvitaan pääomaa. Rahoituksen tarve vaihtelee liiketoiminnan laajuuden ja toimialan mukaan.

Rahoitus

Yrityksesi tarvitsee rahaa käyttöpääomaksi ja toisinaan myös investointeihin. Rahaa tarvitaan erityisesti silloin, kun käynnistät tai laajennat yritystoimintaasi. Rahoituksen suunnittelu jaetaan yleensä lyhyen ja pitkän aikavälin suunnitteluun.

Voit hakea julkista rahoitusta investointeihin esimerkiksi ELY-keskuksen kautta. Voit myös hakea lainaa ja takauksia Finnveralta.

Neuvoja investointien ja yritystoiminnan rahoittamiseen saat yritysasiantuntijaltamme ja autamme sinua tunnistamaan parhaiten yrityksellesi sopivat tuki- ja rahoitusmuodot. Yrityspalveluilta saat maksutonta apua hakemusten laadintaan käytännön tasolla. Ole yhteyksissä ja varataan aika suunnittelulle. Olemme joustavasti käytettävissä, myös etäyhteydellä.

Yritystuet

Yrityksesi voi saada julkisia tukia ja avustuksia toiminnan eri vaiheissa toiminnasta, toimialasta ja yrityksen toimipaikasta riippuen. Voit hakea tukea yrityksesi perustamiseen, investointeihin, kehittämiseen ja uuden työntekijän palkkaamiseen. Avustuksia ei yleensä tarvitse maksaa takaisin, mutta niihin tarvitaan usein omarahoitusta. Tuet vaihtelevat eri vuosina. Ajantasaista tietoa saat asiantuntijaltamme tai tuenmyöntäjän omilta sivuilta.

Keskeisiä rahoituspalveluja yrityksen perustajille ja jo toiminnassa oleville yrityksille:

Yhteystiedot

Kalajoen kaupungin kehittämisavustus

Kalajoen kaupunki myöntää kalajokisille (kotipaikka Kalajoki) yrityksille tukea erilaisiin kehittämishankkeisiin. Tukea myönnetään niin kauan kuin varattua määrärahaa riittää jatkuvan haun perusteella.

Lue lisää Kalajoen kaupungin kehittämisavustuksista täältä.

Kuuntele